Wat te doen in Callantsoog

Wil je weten wat je kunt doen in Callantsoog? Wij hebben enkele van de highlights van Callantsoog toegevoegd voor je

Escape in the City in Callantsoog

Escape in the City is een hilarisch, spannend en veelzijdig teamspel in een stad naar keuze. Per team krijgen jullie een koffer overhandigd, welke vastzit op de startlocatie. In de koffer zit een ‘Mystery Ring’ waaraan diverse handboeien vastgeketend zitten. Jullie gaan op zoek naar de codes van de cijfersloten en lossen de diverse opdrachten én puzzels op.

Strandtenten

Nadat je lekker op het mooie strand van Callantsoog bent geweest, lekker op terras zitten met een heel mooi uitzicht? Kom dan naar Callantsoog om bij Restaurant De Strandtent of bij Woest Eten & Drinken Aan Zee wat te nuttigen. Geniet tijdens het eten van een mooi uitzicht en kom helemaal tot rust. Kom je als gezin? De kinderen kunnen lekker genieten en spelen in het zand, terwijl je zelf lekker wat nuttigt op het terras van deze mooie strandtenten. Zowel Restaurant De Strandtent en Woest Eten & Drinken Aan Zee hebben een gevarieerde kaart.

Natuurgebied Zwanenwater

Geniet in het voorjaar en de zomer van orchideeën, vlinders en vogels en in het najaar van de rijkdom aan paddenstoelen. Geniet van een fijne scooterrit of wandeling door de mooie natuur.

Tijdens deze wandeling in het Zwanenwater kom je ogen tekort. Je wandelt door een prachtig, gevarieerd duingebied met twee grote meren, vele poeltjes, moerassen en bloemrijke graslanden. Vanuit de observatiehutten kun je vogels spotten. Er broeden maar liefst 80 soorten, waaronder een kolonie aalscholvers. In najaar en winter is het een paradijs voor paddenstoelen. Ook bijzondere en zeldzame soorten kun je langs het pad tegenkomen.

Juttersmuseum Callantsoog

Het jutters en kunstmuseum Callantsoog is een museum met een bijzondere mix van hedendaagse kunst en verzamelingen van gevonden schatten uit de zee. De babyzeemeermin van Callantsoog en de vrolijke interactieve kunstwerken van Challa maken onderdeel uit van de vaste collectie. Deze Nederlandse kunstenaar maakt kunst met humor en een dubbele bodem. Zoek zijn geheime boodschappen, vind een verborgen schat. Los puzzels op.

Kom griezelen en lachen. Vang scheppen, laat strandballen bewegen. Test je reactievermogen en je intelligentie. Maak een bijzondere selfie. Kraak de geheime code en help een meeuw vliegen. Verbaas je over de gekste dingen die de strandjutter ooit gevonden heeft!

Zin in wat lekkers na het bezoek aan het Juttersmuseum? Wij hebben ook een Jutterscafé waar het u aan niks ontbreekt.

Fietstour naar dit mooie plekje

Wil je verzekerd zijn van een dag vullend programma kies dan voor een tour op de elektrische scooter of e-fatbike. In 3 uur kun je zeker weten alle highlights in de omgeving zien. Ook in Callantsoog zelf kan je met de fiets of elektrische scooter overal naar toe en worden er diverse fietsroutes aangegeven. Honger gekregen van het fietsen? Plof dan neer op het terras aan het mooie strand van Callantsoog. Hier kan je heerlijk genieten van koffie met gebak, lunchen of dineren met rechtstreeks uitzicht op het strand en zee. Bij koud weer is het ook binnen op de strandtenten gezellig en knus vertoeven. Om weer in Den Helder te belanden kan er natuurlijk weer lekker gefietst of gereden worden via mooie routes. Tussendoor is een ijsje eten bij ijssalon De Schepper een uitstekend idee. Zo kun je terugkijken op een geslaagde dag met allerlei verschillende activiteiten. Liever alles vooraf regelen? Kijk bij onze arrangementen voor de combideals.

Wat is er te doen in Den Helder?

Den Helder ligt op 16 KM van Callantsoog vandaan. Naast dat Den Helder een marine stad is heeft het ook veel mooie natuur zoals de dijk, strand en de duinen. Hoe kun je het beste deze wonderschone natuur ontdekken? Dat kun je het beste doen bij Rent & Event Den Helder. Dit bedrijf verhuurt elektrische scooters en E-Fatbike’s. De scooters maken geen lawaai en stinken ook niet omdat er geen uitstoot is. Huren kan per dagdeel maar natuurlijk ook een hele dag. Informeer snel naar de mogelijkheden of ga eens langs in de winkel en laat je voorlichten

Reserveren
Wat te doen in Callantsoog
Wat te doen in Callantsoog