Wat te doen in Den Helder?

1: Rent & Event Den Helder

Het mooie ‘Helderse’ ontdekken kan natuurlijk op verschillende manieren, maar hoe leuk is het om dit te doen op een stoere elektrische scooter van Rent & Event Den Helder! Rent & Event in Den Helder verhuurt ze in allerlei trendy kleuren. De scooters van Rent & Event Den Helder zijn allen RDW gekeurd en gaan 25km per uur waardoor een helm dus niet nodig is.

Lekker genieten van de stilte van de natuur op een scooter die veel herrie maakt? Nee hoor! Deze scooters van Rent & Event Den Helder zijn muisstil, waardoor je optimaal kan genieten van de rust en de omgeving. Rij lekker naar het strand, het bos of door de duinen en ga op ontdekkingstocht. Er zijn verschillende routes die je kan volgen om zo de meest mooie plekjes te zien. Ben je toch wat stuurloos en op zoek naar leuke tips wat te doen, dan staat Rent & Event Den Helder klaar om je die te geven. Denk hierbij aan leuke uitjes die je zelf kan bezoeken zoals het Marinemuseum of Fort Westoever. Liever ook even lekker actief bezig zijn? Boek dan een rit in combinatie met een activiteit zoals suppen, kanoën of klimmen.

De scooters zijn te huur per dagdeel, maar ook voor een hele dag. Ideaal voor een familiedag, teamuitje of een gezellige dag met je collega’s of vrienden. Ontdek de geheel verzorgde arrangementen inclusief barbecue en 1 van de leuke activiteiten.

Maar wat nou wanneer 1 of meerdere personen van de groep geen rijbewijs heeft? Ook hieraan is gedacht! Rent & Event Den Helder verhuurt namelijk ook E-Fatbikes. Dit zijn geweldige grote comfortabele fietsen die ook 25km per uur gaan maar dan met trapondersteuning. Voor ieder wat wils dus.

Ben je na de rit nou helemaal verslaafd geworden aan de toffe scooter of E-bike? Ze zijn ook te koop in de winkel of via de webshop!

Zien we jou binnenkort?

Wat te doen in Den Helder?
Wat te doen in Den Helder?
Wat te doen in Den Helder?
Wat te doen in Den Helder?
Wat te doen in Den Helder?

2: Het Marinemuseum

Op nummer 1 staat natuurlijk ons Marinemuseum. Want waar denk je meteen aan wanneer je Den Helder zegt? Juist, de Marine! Als Den Helder ergens om bekend staat dan is dat het wel en hoe leuk is het dan dat jij precies te weten kan komen wat de mannen en vrouwen van de Marine mee hebben gemaakt en nog steeds meemaken? Tenslotte beschermen zij al jaren onze wereldzeeën boven en onder water. Je hoort hun spannende verhalen en er zijn leuke speurtochten en theatervoorstellingen.

Altijd al eens een oorlogschip willen zien? Dat kan! Bezoek dan het brughuis van oorlogsschip De Ruyter, met daarbovenop een metershoge radarbol. Dit is een bol met daarin een krachtige 3D-radar die honderd dingen tegelijk kan traceren, tot op wel vierhonderd kilometer afstand. De radar draait twintig keer per minuut; in de bol voel je welke windkracht dit veroorzaakt.

Wil je net als de werfwerkers zelf ook aan het werk? In de geschutmakerij staat de interactieve tentoonstelling Schip en Werf. Kinderen en ouders mogen hier zelf lading hijsen, klinken, lassen of een boordkanon bemannen.

3: Reddingmuseum Dorus Rijkers

Dorus Rijkers (1847-1928) was een moedig man. Hij redde vele schipbreukelingen tijdens flinke stormen op zee. Heb jij het net als hem in je om een echte redder in nood te zijn? Ben je niet bang voor een beetje wind of woeste golven? Kom dan naar ons Reddingmuseum. Er is een heuse windtunnel en vaarsimulator waarmee je kunt testen hoe goed jij tegen dit alles bestand bent.

Er is een speurtocht met vele opdrachten en je kunt leren hoe je echte zeemansknopen maakt! In en om het museum zijn verschillende reddingsboten te bekijken. Vroeger ging het er een stuk anders aan toe dan nu. Nu hebben we snelle boten, maar toen moesten ze het doen met o.a. roeibootjes. Kijken is natuurlijk al leuk, maar nog veel leuker is het wanneer je ook echt op zo’n reddingsboot kan meevaren. Je raadt het al, dit kan!

Ook heeft het museum een depot vol ‘verborgen schatten’. Kom te weten wat voor soort reddingsvest er vroeger als eerste werd gebruikt, wat het nut van een stopzak is en de allermooiste schat is natuurlijk het gouden horloge van Dorus Rijkers zelf. Wil jij weten hoe hij aan dit horloge kwam? Kom dan gauw langs in ons Reddingmuseum!

4: De Helderse Vallei

Het mooiste aan Den Helder is waarschijnlijk toch wel de natuur. We hebben het strand met de imposante zee die nooit verveelt, we hebben mooie weilanden waarmee het in de lente vol staat met prachtige tulpen, we hebben het bos en natuurlijk niet te vergeten onze prachtige duingebieden.

Tegenover het bos, in het mooie natuurgebied Mariëndal ligt De Helderse Vallei. Dit is een duurzaamheidscentrum die verschillende leuke activiteiten organiseert voor jong en oud. Denk hierbij aan picknicken, fietsen, kanovaren en/of klimmen en klauteren bij de naastgelegen Klimvallei. Binnenin het bezoekerscentrum bevindt zich een kinderspeelhoek, het ‘bos atelier’ waar veel leuke dingen te zien en te doen zijn, een leestafel en een erg leuk winkeltje met allerlei producten die met de natuur te maken hebben. Lekkere trek? De koffiehoek verkoopt heerlijke biologische ijsjes, koffie/thee en koeken.

 

Binnen is leuk, maar buiten is natuurlijk nog veel leuker! Neem een kijkje op de boerderij. Je mag de geitjes en kippetjes aaien en er zijn vogels, schapen, paarden, een koe en een ezel. Wil je weten wat de boer nu precies allemaal doet? Trek dan je overal aan en help zelf mee met schoonmaken, voeren en het verzorgen van de dieren. Geen hoogtevrees? Dan is de klimtoren echt wat voor jou. Vanuit hier heb je prachtig uitzicht over de mooie natuur. Huur een ontdek-rugzak en trek er op uit naar het strand of leen een verrekijker en bekijk de prachtige verschillende soorten vogels van heel dichtbij. Op mooie dagen is er een openluchttheater en worden hier verschillende soorten voorstellingen gegeven.

Genoeg te doen dus bij de Helderse Vallei en weet je wat nou zo leuk is? Het meeste is gratis! Dus kom je ook?

5: Fort Westoever

Fort Westoever is gebouwd rond 1825 om zo ons Noord-Hollands kanaal te beschermen tegen aanvallen op de haven. Inmiddels is er in dit fort van alles te beleven. Er is onder andere een stadsbrouwerij ‘Helderse Jongens’ gevestigd en een gezellig eetcafé. Er zijn natuurlijk verschillende eigen gebrouwde biertjes te proeven en om de trek te stillen zijn er o.a. overheerlijke burgers, broodjes of probeer eens de gezellige bunkerplank. Iets te vieren? De prachtige zalen van Fort Westoever zijn te huur voor alle soorten feesten en partijen. Een barbecue? daar draaien ze hun handen ook niet voor om.

Hou je van spanning en uitdaging? Dan zijn de Escaperooms van Fort Westoever echt wat voor jou! In de controle- en enginekamer van het fort wordt jouw kennis en geduld op de proef gesteld. Je waant je voor even in de voetsporen van de Marine Unit Technical Support. De escaperooms kunnen apart geboekt worden, maar je kan ze ook combineren. Wanneer je dan binnen 60 minuten uit de Controle Room weet te ontsnappen, opent de deur naar de Engine Room en gaat daar het spel gewoon nog een heel uur door!

Fort Westoever heeft in de lente en zomer een mooi terras met uitzicht op het water. Toch ziet de wereld er heel anders uit wanneer je het vanaf het water zelf bekijkt, en ook dat kan hier! Maak vanaf Fort Westoever, onder begeleiding van een gids, een mooie tocht in 1 van de elektrisch aangedreven vletjes. Op een vletje passen maximaal 8 personen en de tocht duurt ongeveer anderhalf uur. De vaartocht gaat door bij minimaal 4 gasten.

Rondom Fort Westoever wordt door ‘De Groene Stek’ een dagbesteding aangeboden voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Op de akkers en in de kassen worden verschillende soorten groenten en kruiden gekweekt die later weer gebruikt worden in het restaurant of worden verkocht in de winkel.